Sýrová roláda plněná pěnou ze salámu Torrero
Ingredience
200 g plátkový sýr Eidam 45 %
2 ks tavený sýr
100 g salám Torrero (namletý)
100 g máslo
1 ks červená paprika (nakrájemná na malé kousky)
1 ks kyselá okurka (nakrájená na malé kousky)
Hrst libeček (jemně nasekaný)
sůl
pepř
bagetka
bazalkové pesto
rukola
Postup:
Pěna: Smícháme dohromady tavený sýr, změklé máslo, Torrero, papriku, okurku a libeček, přidáme sůl a pepř a vyšleháme do pěny.
Roláda: Na vál rozložíme potravinovou fólii a na ní naskládáme plátky sýru, potřeme je vyšlehanou pěnou, zabalíme do fólie a vložíme na pár vteřin do horké vody (aby se sýr spojil). Vyndáme, necháme vychladnout, vybalíme z fólie a nakrájíme na plátky. Podáváme na rukole s podélně rozkrojenou bagetkou, potřenou pestem.