Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Masová sekaná s dýňovým zelím

Ingredience

500 g Masová sekaná
1 lžíce olej

Dýňovo - vinné zelí :
1000 g dýně žlutá
100 g cibule kuchyňská
kmín
sůl
pepř
voda
200 ml vinný ocet
cukr

Karlovarské knedlíky :
300 g toustový chléb světlý (máslový)
300 ml mléko plnotučné
3 ks vejce
Sůl
50 g hrubá mouka
50 g petržel kudrnka
20 g máslo

Špekové knedlíky:
50 g slanina
50 g špek
300 g veka (toustový chléb)
100 g mouka hrubá
Sůl
3 ks vejce
Pepř
Nať
250 ml mléko
80 g sádlo
100 g cibule

Postup:

Dýňové zelí :
Dýni oloupeme, očistíme, nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme orestovanou, na kostičky nakrájenou cibuli, zalijeme vodou a dusíme do měkka, vydušené zelí dochutíme solí, pepřem, okyselíme vinným octem a ocukrujeme.

Karlovarské knedlíky :
Toustové chleby nakrájíme na kostky, pokropíme částí mléka a necháme vsáknout.
Vejce oddělíme na bílky a žloutky, žloutky rozšleháme se zbylým mlékem, mírně osolíme, přidáme prosátou mouku, navlhčenou žemli, jemně nasekanou petrželovou nať a sníh z rozšlehaných bílků a směs lehce promícháme.
Směs tvarujeme na knedlíkové šišky, zabalíme do navlhčených, tukem potřených ubrousků, následně vaříme ve vroucí vodě zvolna asi 20 minut.
Po vyjmutí vody je vybalíme a krájíme na plátky.

Špekové knedlíky :
Z prosáté mouky, trochy soli, vajec, koření a mléka smícháme řidší hladké těsto, poté zamícháme žemli a necháme chvíli odpočinout.
Z odpočinuté hmoty vytvarujeme knedlíky, vkládáme do vařící a mírně osolené vody a necháme vařit deset až dvanáct minut, poté vyjmeme, propíchneme vidličkou nebo špejlí rozřízneme na poloviny a potřeme cibulí, na jemno nakrájenou, osmaženou na sádle.

Kompletace pokrmu :
Karlovarský knedlík nakrájíme na kolečka, špekový přepůlíme, vložíme na talíř, přidáme zelí a opečenou sekanou.

zpět

Reklamní banner

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!