Steak ze šunky s melounovou salsou
Ingredience
4 porce
4 ks šunka od kosti (150 g plátek, nejlépe s tukovým krytím)
100 g meloun vodní kostičky
100 g meloun Cantaloupe kostičky
100 g meloun Galia kostičky
hrst plocholistá petržel (nakrájená na drobno)
hrst máta (nakrájená nadrobno)
1 ks červená cibule (nakrájená nadrobno)
1 pol. lžíce sweet chilli omáčka
3 pol. lžíce olivový olej
1 ks šťáva červený pomeranč (menší)
Sůl
Černý pepř (čerstvě namletý)
Další recepty Tita Eliáše
Postup:
V míse zlehka smícháme všechny ingredience kromě oleje, swet chilli omáčky a pomerančové šťávy. Dáme na 20 minut odležet.
V druhé míse mezitím zašleháme olivový olej do pomerančové šťávy se lžící sweet chilli omáčky,osolíme a opepříme. Smícháme s melounem.
Plátky šunky opečeme na pánvi s vroubkovaným dnem.
Na talíři poklademe melounovou salsu a přidáme opečené plátky šunky.
Tip: Nakrájený meloun pustí vodu. Tu vyceďte, aby salsa nebyla moc vodová.