Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Špejlové jelítko s plněnou bramborou

Ingredience

4 ks jelítko

2cl slunečnicový olej

2 ks brambory typ B větší kus

3 dcl creme fraiche / zakysaná smetana

100 g jarní cibulka (nadrobno)

50 g slanina (nadrobno)

Sůl, pepř

                                                           

1 stroužek česnek (na plátky)

50 g fazole

50 g cibule červená (na nudličky)

50 g žampiony (na čtvrtky)

50 g slanina (na kostičky)

50 g kedlubna (na kostičky)

Sůl

Černý pepř (čerstvě namletý)

Postup:

Brambory umyjeme a podélně nařízneme slupku kolem dokola. Rozehřejeme troubu na 180 stupňů a dáme je péci do měkka. Necháme je trochu zchladnout a rozřízneme na polovinu v místě, kde jsme si nařízli slupku.

Lžící vydlabeme bramboru tak, aby slupka zůstala neporušená. Přidáme nakrájenou jarní cibulku, opečenou slaninu, creme fraiche, osolíme a opepříme. Hmotu dobře promícháme a naplníme do vydlabané brambory. Bramboru rozpečeme cca 8 minut v troubě.

Na pánvi opečeme slaninu, přidáme žampiony, cibuli, česnek, fazole a kedlubnu. Osolíme a opepříme. Jelítko na mírném ohni opečeme na pánvi.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!