Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Vinná klobása s křenovou bramborovou kaší

Ingredience

4 ks/ 600 g  vinná klobása
50 ml slunečnicový olej
800 g  brambory typ C
100 g  křen (čerstvě nastrouhaný)
300 ml  smetana 30%
50 g máslo
Sůl

Česneková pěna:
1 ks (hlava) česnek
200 ml mléko plnotučné 
Sůl
Černý pepř (čerstvě namletý)

Postup:

Nastrouhaný křen se smetanou povaříme na slabém ohni. Brambory osolíme a uvaříme do měkka, slijeme vodu a rozšťoucháme. Do brambor přidáme teplou křenovou smetanu a studené máslo. Vyšleháme do hladka a dle potřeby osolíme. V troubě předehřáté na 180°C upečeme česnek ve slupce (pečeme cca 30 minut), pak ho oloupeme, dáme do teplého mléka (mléko se nesmí vařit) a ponorným mixérem vyšleháme pěnu, osolíme a opepříme. Vinnou klobásu stočíme do šneka a opečeme na troše oleje z obou stran do zlatova. Na křenovou kaši dáme klobásu a přelijeme pěnou z pečeného česneku.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!