Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Sandwich s bezlepkovou uzeninou a domácím dipem

Ingredience

1 balení bezlepkových uzenin Schneider MIX TRIO

3 bezlepkové housky

Trhaný salát

Jarní cibulka

 

Na dip :

3 PL olivového oleje

2 ks červená paprika

6 rajčat

1 vetší cibule

3 stroužky česneku

1 kelímek zakysané smetany

Sůl a pepř

Postup:

Nejprve začneme dipem, aby nám pro přípravu sandwiche vystydl.

 

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem.

Na něj položíme očistěnou papriku na plátky, rajčata na menší kousky,

cibuli na kolečka a stroužky česneku. Zeleninu pokapeme olejem a

promícháme tak, aby byla zelenina “obalená” v oleji.

 

Dáme péct na cca 30 minut, poté vyjmeme, zeleninu obrátíme a dáme dopéct

na dalších 20 minut. Každá trouba je jiná, takže pokud uvidíte, že je

zelenina hodně připéka, snížíme teplotu.

Plech vyjmeme z trouby a případné zčernalé skrvny odstraníme pomocí

nože.

Zeleninu dáme do kuchyňského robot a rozmixujeme do hladké pasty.

Přidáme zakysanou smetanu, smícháme a dochutíme solí a pepřem.

Takto připravený dip si necháme vychladnout a mezitím si připravíme

housky.

 

Housky rozřízneme na půl a spodní část pomažeme vrstvou zeleninového

dipu.

Poklademe trhaným salátem, množstvím uzeniny a posypeme jarní cibulkou,

kterou jsme nasekali na jemná kolečka.

Připravený sandwich přikryjeme druhou polovinou housky a máme hotovo :)

Bezlepkové recepty pro nás připravila naše přední foodblogerka a celiatička @Celiaxmoni Monika Menky http://www.celiaxmoni.cz

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!