Sandwich s bezlepkovou uzeninou a domácím dipem
Ingredience
1 balení bezlepkových uzenin Schneider MIX TRIO
3 bezlepkové housky
Trhaný salát
Jarní cibulka
Na dip :
3 PL olivového oleje
2 ks červená paprika
6 rajčat
1 vetší cibule
3 stroužky česneku
1 kelímek zakysané smetany
Sůl a pepř
Další recepty foodblogerů
Postup:
Nejprve začneme dipem, aby nám pro přípravu sandwiche vystydl.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem.
Na něj položíme očistěnou papriku na plátky, rajčata na menší kousky,
cibuli na kolečka a stroužky česneku. Zeleninu pokapeme olejem a
promícháme tak, aby byla zelenina “obalená” v oleji.
Dáme péct na cca 30 minut, poté vyjmeme, zeleninu obrátíme a dáme dopéct
na dalších 20 minut. Každá trouba je jiná, takže pokud uvidíte, že je
zelenina hodně připéka, snížíme teplotu.
Plech vyjmeme z trouby a případné zčernalé skrvny odstraníme pomocí
nože.
Zeleninu dáme do kuchyňského robot a rozmixujeme do hladké pasty.
Přidáme zakysanou smetanu, smícháme a dochutíme solí a pepřem.
Takto připravený dip si necháme vychladnout a mezitím si připravíme
housky.
Housky rozřízneme na půl a spodní část pomažeme vrstvou zeleninového
dipu.
Poklademe trhaným salátem, množstvím uzeniny a posypeme jarní cibulkou,
kterou jsme nasekali na jemná kolečka.
Připravený sandwich přikryjeme druhou polovinou housky a máme hotovo :)
Bezlepkové recepty pro nás připravila naše přední foodblogerka a celiatička @Celiaxmoni Monika Menky http://www.celiaxmoni.cz