Kroupoto se Snídaňovou slaninou
Ingredience
2 porce
150 g krup
100 g Schneider Selection Snídaňové slaniny
50 g másla
30 g strouhaného parmezánu
1 cibule šalotka, na drobno nakrájená
1 jarní cibulka, na drobno nakrájená
400 ml kuřecího vývaru
50 ml suchého bílého vína
Čerstvá majoránka
Sůl
Pepř
Další recepty foodblogerů
Postup:
Nejdříve opečeme 4 plátky slaniny do křupava. Osušíme je na ubrousku a dáme stranou. Na výpeku zpěníme jemně nasekanou šalotku a zbytek slaniny. Necháme zesklovatět,
přidáme kroupy a lehce zarestujeme. Přilijeme víno a necháme odpařit. Přidáme horký vývar a pomalu vaříme 15 minut, dokud nejsou kroupy uvařené. Průběžně mícháme. Nakonec přidáme parmezán, máslo a posekanou jarní cibulku. Osolíme, opepříme a rozmícháme. Podle potřeby přidáme vývar.
Vše dáme na talíř, přidáme rozlámané kousky křupavé slaniny, čerstvou majoránku a servírujeme.
Tento recept pro Vás připravila www.ohmychef.cz.