Šunkový aspik s červenou paprikou
Ingredience
Na 2 porce budeme potřebovat:
200 g šunkového aspiku Schneider
1 červenou papriku
0,5g xantanu
2 čajové lžičky strouhaného křenu
150 ml smetany na šlehání
sůl
olivový olej
Další recepty foodblogerů
Postup:
Tenhle recept je vlastně varianta šunkové rolky tak trochu jinak. Určitě by se hodil na slavnostní čas, jako jsou třeba Vánoce nebo Silvestr. Protože je v aspiku červená paprika, rozhodl jsem se udělat k tomu paprikovou omáčku. Jedná se o nejjednodušší omáčku, co jde vůbec vymyslet.
Papriku skrojíme z jedné strany a vykrojíme si pár kostiček. Zbytek papriky bez semínek, vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Protože se nám na stěny většinou při tak malém množství lepí větší kusy, je lepší je seškrábnout a proces opakovat. K tomu přidáme xantan. Směs nakonec rozmixujeme a ochutnáme. Není třeba nic přidávat, přirozená chuť zeleniny vystoupí na povrch.
Smetanu vyšleháme, osolíme a přidáme křen. Servírujeme bokem, někdo křen moc nemusí.
Z aspiku ukrojíme 2 cm kolečko a z něj pak vykrájíme stejné kostky. Podlijeme paprikovou omáčkou, ozdobíme kostičkami papriky a něčím zeleným na ozdobu. Já jsem použil vršky z fenyklu. Lehce pokapeme olivovým olejem a můžeme podávat. Dobrou chuť!
Tento recept pro Vás připravili http://www.ohmychef.cz/