Tagliatelle s rukolovým pestem a šunkou
Ingredience
Na 2 porce
Těstoviny:
200 g semolinové mouky
2 vejce
1 lžíce olivového oleje
2-3 lžíce vody
Pesto:
200 g rukoly
1 stroužky česneku
40 g strouhaného parmezánu
30 g plátkových mandlí
50 ml olivového oleje
100 g Pečené šunky Schneider Selection
30 g plátkových mandlí
sůl
Další recepty foodblogerů
Postup:
Těstoviny připravíme klasickým způsobem. Vaříme v osolené vodě.
Pesto vyrobíme rozmixováním rukoly, stroužku česneku, parmezánu a olivového oleje. Osolíme.
Šunku nakrájíme na proužky a opečeme na trošce olivového oleje dozlatova. Mandle opražíme na sucho na pánvi a ihned osolíme. Nakonec v míse smícháme trochu vody, ve které se těstoviny vařily, 4 lžíce pesta a těstoviny. Předáme na talíř. Nahoru naskládáme šunku, mandle a čerstvou rukolu.
Tohle pesto je celkem hořké, zaleží na tom, jakou máte rukolu. Jestliže chcete hořkost trochu zjemnit, můžete trochu rukoly nahradit bazalkou nebo petrželí či nahradit olej například řepkovým. Na druhou stranu sladkost mandlí a masitost šunky krásně doplní chuť pesta.
Dobrou chuť!!
Tento recept pro Vás připravila http://www.ohmychef.cz/