Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Kopřivová nádivka s krkovicí

Ingredience

300 g Selská uzená krkovice
2 hrsti mladé kopřivy (posekané)
20 g máslo
2 stroužky česneku
½ balení toastový chléb
4 ks vejce (oddělíme žloutky a bílky)
1 ks cibule
200 ml mléko
50 g sekané mandle
strouhanka na vysypání formy
Sůl 
černý pepř (čerstvě namletý)

Postup:

Vybereme formu, ve které chceme nádivku péct. Vymastíme jí trochou másla a vysypeme strouhankou. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a dáme vysušit přes noc na sporák. 
Cibulku a česnek nakrájíme na jemno a opečeme na másle, až cibulka zesklovatí. Přidáme nakrájenou krkovici a 5 minut opékáme.  Mladé kopřivy nasekáme nožem na drobno. Z bílků vyšleháme sníh.
V míse smícháme toastový chléb s mlékem a pět minut necháme odstát. Dále přidáme žloutky, mandle, kopřivy, sůl, pepř, opečenou šunku s cibulkou a nakonec zlehka přemícháme sníh z bílků.Tuto směs nalijeme do formy a dáme péct do trouby na 160°C cca 30 minut. 
Nádivku můžeme podávat jako přílohu k jídlu nebo jíst samostatně třeba se salátem.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!