Hradecká tlačenka s cibulovou marmeládou
Ingredience
400 g Hradecká tlačenka (4 plátky)
0,5 kg červená cibule (nakrájená co nejtenčeji)
70 ml červené víno
70 g hnědý cukr
70 ml červený vinný ocet
1 lžíce olivový olej
1 lžíce balsamico ocet
Nakládaná zelenina:
1 ks mrkev (nakrájená na hranolky)
4 ks ředkvička (nakrájená na ¼)
10 ks hráškové cukrové lusky
4 ks jarní cibulka (spodní část)
10 ks zelené fazolky (trochu povařené do měkka)
5 lžic olivový olej
2 lžíce červený vinný ocet
1 stroužek česneku (nastrouhaný)
1+1 snítka tymián / velkolistá petržel
sůl, pepř
Další recepty Tita Eliáše
Postup:
Postup:
Do pánve dáme olivový olej a přidáme nakrájenou cibuli.
Cibuli dusíme cca 20 minut na co nejnižší teplotu, až začne karamelizovat. Mícháme jen občas.
Přidáme cukr a dusíme dalších 5 minut. Přidáme oba octy, červené víno a dusíme, dokud se tekutina nevsákne do cibule. Mícháme opět jen občas.
Hotovou cibulovou marmeládu zchladíme. Můžeme ji používat několik týdnů.
Nakládaná zelenina:
V míse smícháme olivový olej, vinný ocet, tymián, petržel, česnek a dochutíme. Připravenou zeleninu ochutíme a servírujeme s cibulovou marmeládou a tlačenkou.