Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Hradecká tlačenka s cibulovou marmeládou

Ingredience

400 g Hradecká tlačenka (4 plátky)
          
0,5 kg červená cibule (nakrájená co nejtenčeji)
70 ml červené víno
70 g hnědý cukr
70 ml červený vinný ocet
1 lžíce olivový olej
1 lžíce balsamico ocet

Nakládaná zelenina:                     
1 ks mrkev (nakrájená na hranolky)
4 ks ředkvička (nakrájená na ¼)
10 ks hráškové cukrové lusky
4 ks jarní cibulka (spodní část)
10 ks zelené fazolky (trochu povařené do měkka)
5 lžic olivový olej
2 lžíce červený vinný ocet
1 stroužek česneku (nastrouhaný)
1+1 snítka tymián / velkolistá petržel
sůl, pepř 

Postup:

Postup:

Do pánve dáme olivový olej a přidáme nakrájenou cibuli. 
Cibuli dusíme cca 20 minut na co nejnižší teplotu, až začne karamelizovat. Mícháme jen občas.
Přidáme cukr a dusíme dalších 5 minut. Přidáme oba octy, červené víno a dusíme, dokud se tekutina nevsákne do cibule. Mícháme opět jen občas.
Hotovou cibulovou marmeládu zchladíme. Můžeme ji používat několik týdnů. 

Nakládaná zelenina:

V míse smícháme olivový olej, vinný ocet, tymián, petržel, česnek a dochutíme. Připravenou zeleninu ochutíme a servírujeme s cibulovou marmeládou a tlačenkou.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!