Corn dog (Hot dog v těstíčku)
Ingredience
1 balení Bratwurst grilovacích klobásek Schneider
85 g hladké mouky
85 g kukuřičné krupice
1 vejce
2 PL cukru
Špetka soli
2 ČL prášku do pečiva
120 ml mléka
Postup:
Na přípravu hot dogu v těstíčku si jako první připravíme těstíčko, do kterého budeme klobásky namáčet a následně je smažit.
Smícháme hladkou mouku, kukuřičnou krupici, cukr, sůl a prášek do pečiva.
V misce si ručně rozšleháme vejce s mlékem. Přelijeme do moučné směsi a vypracujeme vidličkou husté těsto. Těsto si přelejeme do vyšší sklenice.
Do hrnce si dáme rozehřát olej na smažení.
Klobásky si napícháme na grilovací špejle a ponoříme je do těstíčka tak, aby byly celé obalené. Přebytečné těsto necháme stéct a takto obalené klobásy usmažíme v oleji rozpáleném přibližně na 180 stupňů.
Podáváme se zeleninou a oblíbenou omáčkou.