Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Zelňačka s klobásou a uzenou paprikou

Ingredience

4 porce

2 cibule

3 stroužky česneku

1 polévková lžíce uzené papriky

1 sáček kysaného zelí

2 lžíce cukru

2 brambory

2 klobásy na vaření Schneider

4 kuličky nového koření

1 čajová lžička kmínu

50 ml zakysané smetany

2 bobkové listy

Sůl, pepř

čerstvou majoránku

1 čajovou lžičku sušené majoránky

kuřecí vývar nebo vodu

Postup:

Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na trošce oleje. Když začne chytat barvu, přidáme nakrájenou klobásu a orestujeme dozlatova. Přidáme kmín, bobkový list, nové koření, 2 stroužky česneku nakrájeného najemno a pokračujeme 2 minuty.

Přidáme papriku a lehce zarestujeme. Přidáme propláchnuté zelí (můžeme ještě překrájet), cukr, na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vývarem (nebo vodou).

Přivedeme k varu a vaříme, dokud brambory nejsou měkké. Přidáme zbytek najemno nastrouhaného česneku, sušenou majoránku a v téhle fázi můžeme zjemnit troškou smetany. Nebo můžete přidat trošku zakysané smetany až nakonec, krásně se rozpustí v talíři.

Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s opečenou klobásou a čerstvou majoránkou. Dobrou chuť!

 

Tento recept pro vás připravila http://www.ohmychef.cz/

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!