Zelňačka s klobásou a uzenou paprikou
Ingredience
4 porce
2 cibule
3 stroužky česneku
1 polévková lžíce uzené papriky
1 sáček kysaného zelí
2 lžíce cukru
2 brambory
2 klobásy na vaření Schneider
4 kuličky nového koření
1 čajová lžička kmínu
50 ml zakysané smetany
2 bobkové listy
Sůl, pepř
čerstvou majoránku
1 čajovou lžičku sušené majoránky
kuřecí vývar nebo vodu
Další recepty foodblogerů
Postup:
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na trošce oleje. Když začne chytat barvu, přidáme nakrájenou klobásu a orestujeme dozlatova. Přidáme kmín, bobkový list, nové koření, 2 stroužky česneku nakrájeného najemno a pokračujeme 2 minuty.
Přidáme papriku a lehce zarestujeme. Přidáme propláchnuté zelí (můžeme ještě překrájet), cukr, na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vývarem (nebo vodou).
Přivedeme k varu a vaříme, dokud brambory nejsou měkké. Přidáme zbytek najemno nastrouhaného česneku, sušenou majoránku a v téhle fázi můžeme zjemnit troškou smetany. Nebo můžete přidat trošku zakysané smetany až nakonec, krásně se rozpustí v talíři.
Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s opečenou klobásou a čerstvou majoránkou. Dobrou chuť!
Tento recept pro vás připravila http://www.ohmychef.cz/