Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Vietnam bageta s játrovou cihlou, kuřetem a chilli

Ingredience

Na 2 porce budeme potřebovat:

1 čerstvou bagetu (klasická a hlavně měkká)
1 kuřecí stehno
100 g játrové cihly Schneider
20 g čerstvého koriandru
1 mrkev
1 salátovou okurku
1 bird´s eye chilli
2 lžíce cukru
3 lžíce rýžového octa
sůl

Postup:

Tyhle bagety pohltily Čechy velmi rychle a efektivně. Vlastně se nedá úplně přesně říct, co do nich patří, ale základem je vždycky marinovaná zelenina, koriandr a bageta: francouzský vliv se tu opravdu nedá přehlédnout.

Kuře vykostíme a marinujeme s trochou sójové omáčky, rybí omáčky, 1 dcl podmáslí a 1 čajovou lžičku Srirachy. Po alespoň 2 hodinách kuře opláchneme, osušíme a opečeme kůží dolů na teflonové pánvi, a to pomalu než se kůže vykřupe. Potom ho nakrájíme na proužky.

Mrkev nakrájíme na tenké proužky a zakápneme octem, cukrem a trochou rybí omáčky. Vložíme do mikrovlnky na zhruba 30 vteřin. Přidáme stejně nakrájenou okurku a necháme vychladnout.

Bagetu rozkrojíme napůl a namažeme paštikou. Přidáme osušenou zeleninu, koriandr, kuře a nasekané chilli. Dobrou chuť!

 

Tento recept pro Vás připravili http://www.ohmychef.cz/

 

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!