Bezlepkové sýrové sušenky s rozmarýnem a paštikou
Ingredience
2 hrnky bezlepkové UNI mouky
1 PL soli
75 g másla
120 g strouhanného tvrdého sýru
1/2 hrnku vody
Rozmarýn
Na ozdobu : doporučuji bezlepkovou francouzskou paštiku Schneider
Další recepty foodblogerů
Postup:
Strouhaný sýr rozmixujeme ve foodprocesoru na “prášek”.
V míse smícháme mouku, sýr, máslo, rozmarýn a sůl. Po troškách přidáváme ke směsi vodu, dokud nevzikne hladké těsto, které necháme odležet cca hodinu v lednici.
Následně těsto rozválíme na tenký plát a vykrajovátkem tvoříme vzory dle libosti. Ty přeneseme na pečící papír a dáme péct do zlatova (7-10min) při 220 stupňích.
Slané sušenky konzumujeme samotné, s vínkem nebo namazané paštikou a zdobené hroznovým vínem !
Bezlepkové recepty pro nás připravila naše přední foodblogerka a celiatička @Celiaxmoni Monika Menky http://www.celiaxmoni.cz