Rolovaný plněný kuřecí steak
Ingredience
600 g Kuřecí stehenní steak
300 g Uzená vykostěná stehna
Olivový olej
Máslo
1 kg batáty
400 ml smetana
2 ks vejce
200 g fazolové lusky čerstvé
Sůl
Pepř
Tymián čerstvÝ
Postup:
Vykostěný kuřecí stehenní steak mírně naklepeme, osolíme a potřeme tymiánovou pastou (tymián utřený s olivovým olejem). Na steak položíme vykostěné maso z uzených stehen, srolujeme a stáhneme potravinářskou fólií do rolky a dáme do lednice vychladit. Maso vybalíme z fólie, osolíme, opepříme, opečeme na pánvi a vložíme do trouby na 180˚C, 10-15 min. Batáty očistíme, nastrouháme na plátky, smetanu svaříme, přidáme batáty, osolíme, ochutíme tymiánem a přimícháme vejce. Hmotu dáme do formy s pečícím papírem a pečeme na 140˚C do změknutí. Očistěné fazolové lusky, zblanšírujeme v osolené vodě a následně zchladíme v ledové vodě. Fazolové lusky musí zůstat křupavé. Rozpustíme si máslo, přidáme nasekanou petrželovou nať a fazolové lusky, mírně osolíme.