Farmářská polévka v chlebovém bochánku
Ingredience
100 g Anglická slanina bloček Selection
320 g brambory
150 g cibule
90 g zelí kysané
60 g houby čerstvé
60 g rajčatový protlak
12 g paprika mletá
60 g mouka hladká
50 g tuk
Česnek
Sůl
Pepř
Kmín
Majoránka
5 ks chlebové bochánky
500 g mouka pšeničná
500 g mouka žitná
30 g sůl
1 ks droždí
Kmín
Voda dle potřeby
Postup:
Z jemně nakrájené cibule se slaninou nakrájenou na kostičky připravíme základ a opečeme do zlatavé barvy, přidáme rajčatový protlak, orestujeme, zaprášíme paprikou (zpěníme) a zalejeme vývarem. Kysané zelí překrájíme, brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do základu a vaříme téměř do změknutí. Z mouky a tuku si připravíme jíšku, kterou polévku zahustíme. Nakrájené houby orestujeme na pánvi a přidáme do polévky, kterou ochutíme, majoránku přidáme až na konec.
Ze surovin si připravíme chlebové těsto, které rozvážíme na cca 350 g. Z těsta vytvoříme bochánky, které necháme vykynout. Po vykynutí potřeme vodou a dáme péct na 180°C stupňů do zlatavé barvy.