Omeleta se šunkou a jarní cibulkou
Ingredience
Na 1 porci budeme potřebovat:
3 vejce
40 g Řezníkovi šunky Schneider Selection nakrájené na proužky
1 jarní cibulku
2 lžíce mléka
sůl, pepř
20 g másla
Další recepty foodblogerů
Postup:
Omeleta je jedna ze základních kuchařských technik, kterou se musí každý naučit. Jde jen o to mít teflonovou pánev, dobrou techniku a správnou teplotu.
Na pánvi a trošce oleje opečeme slaninu dokřupava. Vyndáme stranou a necháme okapat. Vložíme máslo a necháme rozpustit, neměla by být moc horká, spíš středně. Vlijeme rozšlehaná vejce s mlékem, která jsme předem opepřili a osolili. Ze začátku stahujeme vejce z okrajů pánve na střed a snažíme se vejce rozlévat po volných místech. Jde o cvik: když víte, že je omeleta zespodu upečená, můžete ji nechat chvilku být. Přidáme polovinu šunky a jarní cibulku a ze strany omeletu zarolujeme. Přendáme na talíř a dozdobíme zbytkem šunky a jarní cibulky.
Tento recept pro vás připravil Ohmychef.cz.