Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Kůzlečí ragú s výběrovou anglickou slaninou Schneider

Ingredience

1,5 kg kůzlečí plece s kostí
300 g kořenová zelenina
1 ks větší cibule
100 g anglická výběrová slanina
3 stroužky česneku
50 g medvědí česnek
1 snítka rozmarýnu
1 snítka tymiánu
250 ml drůbeží vývar
500 ml červené víno
2 ks jarní cibulka
200 ml smetana
50 g máslo
20 ml olivový olej

Postup:

Na olivovém oleji si opečeme kůzlečí plec, kterou jsme předem osolili a opepřili. Plec vyndáme a přidáme výběrovou anglickou slaninu, orestujeme, přidáme kořenovou zeleninu a uděláme tmavý základ. Vložíme opečené maso, rozmarýn, tymián a medvědí česnek. Zalijeme vývarem a červeným vínem. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě při 140°C dokud maso neodpadává od kosti. Pak maso vyndáme a obereme od kostí. Šťávu svaříme. Zjemníme smetanou, máslem a zredukujeme. Dochutíme podle potřeby. Obrané maso vložíme zpět do hotové omáčky a nakonec posypeme nakrájenou jarní cibulkou. Podáváme s bramborovou kaší.

 

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!