Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Kotleta na rozmarýnu s lyonskými bramborami se slaninou

Ingredience

(4 porce) 
 
800 g kotleta s kostí  
2 ks snítka rozmarýnu
2 ks stroužek česneku
2 ks šalotka
olivový olej 
 
250 g Snídaňová slanina Schneider 
500 g brambory
250 g máslo
3 ks velká cibule 
1 ks svazek listové petržele
sůl
pepř 

Postup:

Kotletu vyndáme z lednice a necháme 20 minut v pokojové teplotě. Osolíme, opepříme a zprudka pečeme 
na olivovém oleji. Do pánve přidáme rozmáčklý česnek, překrojenou šalotku, rozmarýn a máslo. Rozpuštěným máslem maso neustále přeléváme a pečeme z každé strany cca 3 minuty. Pak maso dáme i s pánví do trouby předehřáté na 120°C na cca 10 minut podle výšky masa. Po vyndání z trouby necháme 5 minut odležet 
na prkénku.
 
Lyonské brambory 
Brambory si nakrájíme na tenké plátky, stejně jako cibuli a Snídaňovou slaninu Schneider. Přepustíme si zbytek másla a nasekáme petrželku. Do zapékací misky vyložené pečícím papírem skládáme vrstvu brambor, cibule 
a slaniny na přeskáčku. Každou vrstvu promažeme přepuštěným máslem, posypeme petrželí, osolíme 
a opepříme. Na 1 hodinu zatížíme miskou s vodou a pak pečeme v troubě při 160°C cca 45 minut až 1 hodinu podle výšky brambor.

zpět

Reklamní banner

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!