Gril klobása s nivou a hruškami Williams
Ingredience
4 ks Schneider Grill klobása s nivou
1 ks římský salát (můžeme případně nahradit ledovým salátem)
2 ks hruška Williams
100 g vlašské ořechy
2 ks červená cibule
150 g niva
100 ml olivový olej extra panenský
50 ml olej
čerstvě mletý pepř
sůl
Postup:
Římský salát rozebereme na listy, omyjeme ho pod studenou vodou a necháme okapat. Natrháme ho na menší kousky a vložíme do salátové mísy.
Hrušky si nakrájíme na tenčí nudličky a přidáme k natrhanému salátu.
Vlašské ořechy nasekáme a osmahneme je na pánvi. Přidáme do salátu.
Salát ochutíme solí a olivovým olejem.
Červenou cibuli si nakrájíme na menší měsíčky, orestujeme na rozehřátém oleji, osolíme a dochutíme čerstvě mletým pepřem. Přidáme do salátu a vše promícháme. Servírujeme v hlubokém talíři.
Klobásu si připravíme na grilu, nakrájíme na menší kolečka a přidáme do salátu.
Nahrubo nastrouhanou nivou posypeme hotový salát.