Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Pastýřský koláč  

Ingredience

½ cibule

2 stroužky česneku

300 g hovězího mletého masa

200 g Sváteční dušené šunky

3 menší mrkve

1 malá konzerva sladké kukuřice

1 malá konzerva sterilizované čočky

1 malá konzerva hrášku

6 středně velkých brambor

1 PL másla

Mléko

Hrst parmezánu

Sůl, pepř, červená paprika, špetka skořice

½ PL bramborového škrobu

olej

Postup:

Brambory očistíme, nakrájíme na kostky a uvaříme do měka v osolené vodě.

Cibuli si očistíme a nakrájíme nadrobno. Mrkev též očistíme a nakrájíme na drobné kostky.

Na velké pánvi si rozpálíme olej a orestujeme cibulku do sklovata. Přidáme mrkev a osmahneme do středně měka. Přidáme protlačený česnek, 30 sekund opečeme a následně přidáme hovězí maso.

Promícháme a opékáme dokud maso nechytí barvu do hněda. Osolíme a okořeníme pepřem, paprikou a přidáme i špetku skořice. Jako poslední přidáme šunku nakrájenou na drobné kostky, čočku, hrášek a kukuřici.

Jestliže chceme mít směs krémovější přimícháme ještě ½ PL bramborového škrobu, tento krok však můžeme klidně vynechat.

Směs navrstvíme do velké zapékací misky a podlejeme půl hrníčkem vody.

Brambory si scedíme a vyšleháme do kaše s troškou mléka a máslem. Přimícháme parmezán a dosolíme podle chuti.

Bramborou kaši navrstvíme na masovou směs a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na cca 30 minut. Když brambory chytí barvu a na povrchu se zapečou, můžeme pastýřský koláč podávat. 

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!