Avokádo zapečené s křupavou slaninou
Ingredience
4 porce
200 g Schneider Selection Snídaňové slaniny, na drobno nakrájené
2 avokáda
8 křepelčích vajíček
Sůl
Pepř
1 uzená paprika
1 limeta
250 g cherry rajčat
1 cibule, na drobno nakrájená
Mix listových salátů
1 bageta
Postup:
Slaninu nakrájíme na drobno, bokem si nakrájíme pár proužků slaniny na ozdobu. Proužky slaniny dáme do rozpálené pánve a smažíme na středním plameni. Průběžně promícháváme, aby se slanina nespálila, jakmile je slanina vyškvařená do křupava, přemístíme ji na papírové utěrky. Omastek na pánvi po slanině necháme.
Avokáda podélně rozkrojíme a vyndáme pecku. Otvor po pecce lžící trochu rozšíříme a vydlabané kousky dáme do misky. Rozpůlené avokádo i vydlabané kousky lehce zakápneme limetkovou šťávou, osolíme a opepříme. Rozpůlená avokáda lehce posypeme mletou uzenou paprikou.
Do každého kousku avokáda vyklepneme dvě křepelčí vajíčka a lehce je osolíme, opepříme a posypeme mletou uzenou paprikou.
Troubu rozpálíme na 200°C. Do misky k avokádům dáme rozpůlená cherry rajčátka, můžeme pokapat olivovým olejem. Pečeme přibližně 10 minut, a poté na dalších 5 minut můžeme zapnout funkci grilu.
Vydlabané kousky avokáda smícháme v misce s třemi cherry rajčátky rozkrájenými na drobno a kouskem červené cibulky, nasekané na drobné kostičky. Směs zamícháme, osolíme, opepříme a dle chuti přidáme ještě limetkovou šťávu.
Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi s omastkem od slaniny.
Zapečená avokáda podáváme na listových salátech, na které rozložíme i pečená rajčata. Posypeme je křupavou slaninou a podáváme s kousky limetky pro dochucení.
Na plátky bagety natřeme avokádovou směs a můžeme přidat větší kousky slaniny a červené cibulky.
Tento recept pro Vás připravila megvkuchyni.cz.