Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Zelňačka s klobásou

Ingredience

500 – 700 g kysaného zelí

2 klobásy na vaření (Klobása na vaření značky Schneider)

3 – 4 brambory

1 větší cibule

1 lžíce červené sladké papriky

bobkový list, černý pepř, nové koření

200 – 250 ml smetany ke šlehání

 1 – 3 lžíce hladké mouky

sůl

sádlo nebo olej na smažení

Postup:

Kysané zelí lehce propláchneme, zalijeme vodou a dáme ho do hrnce uvařit doměkka.

Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky, dáme je vařit do lehce osolené vody. Musíme je vařit zvlášť od zelí, jinak by jim trvalo velmi dlouho, než by změkly.

Na sádle nebo na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky.

Jakmile začne měknout a lehce zlátnout, přidáme klobásu nakrájenou na kolečka.

Opečenou klobásu zasypeme mletou sladkou paprikou, přidáme 2 – 3 bobkové listy a několik kuliček černého pepře a nového koření. Vše společně zasmahneme, aby se koření opeklo. Pak do hrnce přilijeme uvařené brambory i s vodou, ve které se vařily.

Přidáme zelí – pokud chceme polévku kyselejší, tak i s vodou, ve které se vařilo. Jinak ho scedíme a vodu do hrnce přilijeme novou. Vše společně promícháme a do polévky přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Množství mouky záleží na tom, jak chceme mít polévku hustou – my obvykle přidáváme cca 2 lžíce.

Polévku za občasného promíchání vaříme na mírném plamenu 10 – 15 minut, aby se mouka stihla dobře provařit. Ochutnáme a podle chuti dosolíme. Podáváme ideálně s kouskem dobrého pečiva :)

 

Tento recept pro vás připravila http://megvkuchyni.cz/

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!