Burger s žampionem Portobello karamelizovanou cibulí a klobásou
Ingredience
1 bulka
1 žampion Portobello
snítka tymiánu
1 grilovací klobása se švestkou Schneider
1 grilovací klobása s goudou Schneider
listy salátu nebo rukoly
1 rajče
1 větší cibule
1 KL třtinového cukru
1 PL octa balsamico
1 PL majonézy
1 KL chilli omáčky
olej
sůl
Další recepty foodblogerů
Postup:
Burger můžete připravit na jakémkoliv grilu nebo grilovací pánvi. Jen na cibuli budete potřebovat pánvičku. Nejdříve opečte řezné plochy bulky. Majonézu smíchejte s chilli omáčkou a dochuťte případně solí. Žampion zevnitř potřete olejem, osolte a posypejte lístky tymiánu. Vše se snažte dostat mezi lupeny. Žampion opečte nejprve lupeny dolů a pak ho obraťte. Uvnitř se vytvoří šťáva, kterou v něm ponechte.
Cibuli nakrájejte na kolečka a na oleji ji orestujte. Zasypejte cukrem a nechte krátce zkaramelizovat. Osolte a zalijte balsamicovým octem. Ještě chvilku promíchávejte, než se ocet odpaří. Dochuťte.
Klobásy také ogrilujte a nakrájejte na slabší plátky. Spodní část bulky potřete chilli majonézou. Postupně vrstvěte listy salátu, na ně položte žampion a jeho prohlubeň naplňte karamelizovanou cibulí. Na ni pak přijdou plátky klobásy, rajčete a pokud budete chtít, i kolečka čerstvé cibule.
Tento recept pro vás připravila https://inkitchenopen.blogspot.cz/