Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Velikonoční šátečky s uzeným masem

Ingredience

Na cca 12 ks

250 g  Uzené rolované pleci Schneider

2 PL másla

2 PL hladké mouky

250 ml teplého mléka

2 hrstě baby špenátu

100 g strouhaného sýra Chedar

Sůl, pepř, muškátový oříšek

1 listové těsto

1 vajíčko na potření

Postup:

Šátečky jsou výborným receptem, pokud vám zbyde uzené maso. Případně můžete uvařit uzené maso v menším objemu vody pouze pro tento recept společně s kuličkami černého pepře, bobkovým listem a vývar pak použijte na polévku.

Do pánve dejte rozehřát 2 PL másla. Jakmile začne bublat, přidejte za stálého míchání mouku. Míchejte, dokud směs nezíská zlatavou barvu a dosolte. Do takto vytvořené jíšky přidejte teplé mléko a rozmíchejte dohladka. Povařte.

Přidáme mletý černý pepř, muškátový oříšek dle chuti a špenát. Vše povaříme. Na závěr vmícháme kostičky uzeného masa a sýr. Směs necháme vychladnout.

Vyválíme si listové těsto, které rozdělíme na velké čtverce. Naneseme na ně náplň a přeložíme rohy směrem do středu. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 200 stupních cca 20-25 minut. Podáváme s rukolou přelitou citronovou šťávou a olivovým olejem. 

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!