Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Šunka s chřestem, chřestovým salátem zastřeným vejcem a dresinkem z přepuštěného másla

Ingredience

200 g Šunka s chřestem Schneider
200 g zelený chřest            
200 g bílý chřest            
4 ks vejce                
10 ml vinný ocet            
sůl
pepř 
 
Dresink z přepuštěného másla
100 g kořenová zelenina        
1 ks stroužek česneku                
2 ks šalotka                
10 ml vinný ocet            
100 g máslo                
20 ml olivový olej            
sůl
pepř

Postup:

Chřest a šunka
Chřest oloupeme, spaříme ve vroucí osolené vodě cca 1-2minuty, dle tloušťky, a následně zchladíme v ledové vodě. Chřest osušíme a nakrájíme na špalíky velké 1 cm. Mezitím si šunku nakrájíme na 4 špalky a ohřejeme v páře.
 
Zastřené vejce
V osolené vodě s octem připravíme klasickým způsobem, přes naběračku, zastřené vejce. Vejce vyklepneme 
do naběračky a pomalu ho vlijeme do vody přivedené těsně k bodu varu a vaříme 3 – 4 minuty. Voda nesmí bublat, aby nám vejce nepotrhala. 
 
Dresink z přepuštěného másla
V rendlíku si přepustíme čerstvé máslo, během přepouštění neustále mícháme, aby nedošlo k připálení. Máslo necháme vychladnout a přidáme kořenovou zeleninu, nakrájenou na jemné kostičky, společně s najemno nakrájenými šalotkami a česnekem. Nakonec dochutíme vinným octem, olivovým olejem, solí a pepřem. 
 
Chřest ochucený dresinkem z másla dáme na talíř, přes něj položíme teplou šunku a na ní zastřené vejce, které před podáváním lehce opepříme a rozřízneme.
 

 

zpět

Reklamní banner

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!