Šunka s chřestem, chřestovým salátem zastřeným vejcem a dresinkem z přepuštěného másla
Ingredience
200 g Šunka s chřestem Schneider
200 g zelený chřest
200 g bílý chřest
4 ks vejce
10 ml vinný ocet
sůl
pepř
Dresink z přepuštěného másla
100 g kořenová zelenina
1 ks stroužek česneku
2 ks šalotka
10 ml vinný ocet
100 g máslo
20 ml olivový olej
sůl
pepř
Postup:
Chřest a šunka
Chřest oloupeme, spaříme ve vroucí osolené vodě cca 1-2minuty, dle tloušťky, a následně zchladíme v ledové vodě. Chřest osušíme a nakrájíme na špalíky velké 1 cm. Mezitím si šunku nakrájíme na 4 špalky a ohřejeme v páře.
Zastřené vejce
V osolené vodě s octem připravíme klasickým způsobem, přes naběračku, zastřené vejce. Vejce vyklepneme
do naběračky a pomalu ho vlijeme do vody přivedené těsně k bodu varu a vaříme 3 – 4 minuty. Voda nesmí bublat, aby nám vejce nepotrhala.
Dresink z přepuštěného másla
V rendlíku si přepustíme čerstvé máslo, během přepouštění neustále mícháme, aby nedošlo k připálení. Máslo necháme vychladnout a přidáme kořenovou zeleninu, nakrájenou na jemné kostičky, společně s najemno nakrájenými šalotkami a česnekem. Nakonec dochutíme vinným octem, olivovým olejem, solí a pepřem.
Chřest ochucený dresinkem z másla dáme na talíř, přes něj položíme teplou šunku a na ní zastřené vejce, které před podáváním lehce opepříme a rozřízneme.