Ředkvičkový salát se slaninou a krutony
Ingredience
Na 2 porce
50 g ředkviček
1 bílá ředkev (daikon nebo kulatá)
2 plátky toastového chleba
100 g Snídaňové slaniny Schneider Selection
30 g baby špenátu, rukoly
20 g bílého balsamikového octa
60 ml olivového oleje
10 g čerstvé majoránky
10 g pažitky
Cukr, sůl, pepř
Další recepty foodblogerů
Postup:
Slaninu nakrájíme na menší kostičky (kousky) a opečeme na teflonové pánvi dokřupava. Vyndáme a necháme osušit na papíře. Na tuku, který slanina pustila, zpěníme kostičky chleba a přidáme trošku másla. Opepříme. Chléb i slanina je už solená, takže není potřeba to přehánět. Chléb by měl být křupavý a zezlátnout. Opět osušíme.
Dresink vyrobíme tak, že do malé lahvičky s uzávěrem nalijeme ocet, olej, sůl a pepř a po uzavření protřepeme.
Ředkvičky i bílou ředkev nakrájíme natenko nebo na kostičky, záleží, jak je máte rádi. Smícháme společně s bylinkami, špenátem, rukolou. Přidáme dresink a promícháme a nakonec přidáme krutony a slaninu. Dobrou chuť.
Tento recept pro nás připravila http://www.ohmychef.cz/