Olomoucké tvarůžky v libečkovém pestu
Ingredience
2 balení tvarůžky (balení 120g)
40 g mladé libečkové listy (starší je lepší spařit)
15 g piniové oříšky
1 stroužek česnek
Olivový olej dle potřeby cca 50 ml + a trochu na ochucení trhaného salátku
200 g cherry rajčata
50 g listový trhaný salát
Bílé balsamico
4 plátky Anglická slanina
Sůl
Pepř
Další recepty Tomáše Reisingera
Postup:
Plátky slaniny vložíme mezi dva pečící papíry zatížíme a zatížené v troubě upečeme do křupava - vznikne chips. Pesto-lístky libečku, oříšky, na plátky krájený česnek a olivový olej rozdrtíme v hmoždíři na kaši, případně můžeme použít tyčový mixer. Lehce dochutíme solí a pepřem-nezapomeňte, že tvarůžky a slanina jsou slané. Tímto vytvoříme pesto. Tvarůžky nakrájíme na kostičky velikosti malého sousta, rajčata rozpůlíme a vše promísíme s pestem. Připravíme si trhaný salátek ochucený bílým balsamicem a olivovým olejem. Servírujeme ve skle na trhaném salátu, zdobíme slaninovým chipsem a lístkem libečku.