Bramborový guláš s klobásou
Ingredience
3 pol. lžíce sladká mletá paprika
Kmín
Majoránka
Další recepty Tomáše Reisingera
Postup:
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Cibuli osmahneme na sádle do tmava a přidáme česnek, kmín, protlak a ještě jednou zarestujeme. Stáhneme z ohně a zaprášíme paprikou, zastříkneme octem, přidáme bobkový list a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 45 min. Vyjmeme bobkový list a tyčovým mixérem rozmixujeme. Přidáme brambory nakrájené na kostičky a vaříme do měkka cca 20 min. Pokud má uzenina silné střívko, oloupeme jej a nakrájíme na plátky asi ½ cm silné a zprudka opečeme na kvalitním oleji. Uzeninu vyndáme na sítko a necháme okapat. Opečenou uzeninu přidáme do guláše a necháme provařit 10 min. Guláš stáhneme z ohně a dochutíme solí a pálivou paprikou. Pokud není guláš dost hustý, můžeme vyndat pár brambor, které rozmixujeme a vzniklou kaší guláš dohustíme. Pečenou loupanou papriku nakrájíme na kostičky a se stejně nakrájenou okurkou a majoránkou přidáme těsně před servírováním jako ozdobnou vložku. Můžeme zdobit i zakysanou smetanou.