Netradiční francouzské brambory s kukuřicí a klobáskou
Ingredience
Počet osob: 4
Čas přípravy: 60 minut
850g brambor
2 vejce
2 malé zakysané smetany
1dcl mléka
200g strouhaného sýra
2 nohy Balaton klobásy Selection
1 velká konzerva kukuřice
Postup:
Brambory si umyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Zapékací mísu si vymastíme máslem a poklademe kolečky brambor. Posypeme je kukuřicí a na to poklademe opražená kolečka klobásy. Právě díky vyjímečné chuti klobásy nemusíme francouzské brambory solit a pepřit.
Na připravenou vrstvu vylejeme vyšlehané vejce s mlékem. Následně navrstvíme další vrstvu brambor, kukuřice a klobásy. Opět brambory polejeme vyšlehanými vajíčky s mlékem. Na závěr přidáme vrstvu brambor, polejeme zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.
Pečeme na 180 stupňů přibližně hodinu, dokud nebude sýr zapečený a dozlatova zbarvený.
Dobrou chuť!