Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Netradiční francouzské brambory s kukuřicí a klobáskou

Ingredience

Počet osob: 4

Čas přípravy: 60 minut

 

850g brambor

2 vejce

2 malé zakysané smetany

1dcl mléka

200g strouhaného sýra

2 nohy Balaton klobásy Selection

1 velká konzerva kukuřice

Postup:

Brambory si umyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Zapékací mísu si vymastíme máslem a poklademe kolečky brambor. Posypeme je kukuřicí a na to poklademe opražená kolečka klobásy. Právě díky vyjímečné chuti klobásy nemusíme francouzské brambory solit a pepřit.

 

Na připravenou vrstvu vylejeme vyšlehané vejce s mlékem. Následně navrstvíme další vrstvu brambor, kukuřice a klobásy. Opět brambory polejeme vyšlehanými vajíčky s mlékem. Na závěr přidáme vrstvu brambor, polejeme zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.

 

Pečeme na 180 stupňů přibližně hodinu, dokud nebude sýr zapečený a dozlatova zbarvený.

 

Dobrou chuť!

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!