Lehký salát s Pražskou šunkou
Ingredience
200 g Schneider plátků pražské šunky
1 čl olivového oleje
2 hlavičky salátu little gem
1/2 červené cibule
50 g mandlí
špetka soli
Dressing:
2 pl hrubozrnné hořčice
2 pl medu
1/2 hrnku olivového oleje
sůl dle chuti
kapka šťávy z citrónu
Postup:
Na pánvi necháme rozehřát olej. Šunku natrháme (lepší je ji natrhat,protože dostaneme hezky vypadající nepravidelné tvary) na menší kousky a necháme na oleji lehce osmahnout ze všech stran.
Šunku vyjmeme lžící do misky a olej necháme na pánvi pro další využití.
Mandle nožem nasekáme na menší kousky a necháme je opražit do zlatova na zbylém tuku v pánvi. Pozor, aby nám nezčernaly, protože by byly hořké.
Odstavíme a necháme vystydnout.
Salát omyjeme a do velké mísy natrháme na menší kousky. Přidáme salám a cibuli na tenká kolečka, a důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem.