Medailonky z vepřové panenky obalené anglickou slaninou, podávané s krupicovými noky, fazolkové lusky s česnekem a smetanou
Ingredience
800 g vepřová panenka
16 ks plátky Anglické slaniny
100 g fazolové lusky celé
Smetana 20 %
Česnek
Sůl
Pepř
Na noky:
500 ml mléko
80 g máslo
220 g krupice
2 ks vejce (prošlehaná)
Muškátový oříšek
Špetka soli
Postup:
Fazolové lusky orestujeme s plátky česneku, zakápneme smetanou, osolíme, opepříme.
Medailonky z vepřové panenky osolíme, opepříme a obalíme slaninou, grilujeme na rozpáleném oleji asi 3 minuty z každé strany a podáváme s fazolovými lusky a noky.
Postup noky:
Mléko přivedeme k varu, mírně osolíme,přidáme máslo a za stálého míchání
přisypeme krupici, vaříme, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny hrnce, necháme vychladnout,
ochutíme mletým muškátovým oříškem a zapracujeme vejce.
Z připraveného těsta tvarujeme pomocí lžíce noky, které vaříme ve vroucí vodě asi 5 minut.