Gril klobása s batátovo-tuřínovým pyré a salsou
Ingredience
8 ks Grilovací klobása Schneider
Cibulová marmeláda:
2 ks velká červená cibule
cukr
mletá skořice
sůl
olej
voda
Batátovo-tuřínové pyré:
400 g batáty - sladké brambory
200 g tuřín
150 g máslo
100 ml smetana 33%
sůl
koření
Jalapeňos salsa:
200 g nakládané papričky jalapeňos
1 ks snítka čerstvého koriandru
olej
sůl
koření
Postup:
Gril si předehřejeme na střední teplotu a Grilovací klobásy Schneider grilujeme 7 minut z obou stran, zvýšíme teplotu a necháme dopéct.
Cibulová marmeláda:
Na pánvi si rozehřejeme olej a přidáme nakrájenou cibuli. Necháme ji jemně zhnědnout, přidáme cukr, necháme zkaramelizovat, přidáme sůl, mletou skořici, trošku vody a necháme zredukovat.
Batátovo-tuřínové pyré:
Očištěné batáty a tuřín uvaříme v osolené vodě a rozmixujeme. Přidáme máslo, smetanu, sůl a pepř.
Jalapeňos salsa:
Jalapeňos papričky očistíme od semínek, dáme do mixéru, přidáme olej, čerstvý koriandr, sůl a pepř. Směs rozmixujeme na jemnou salsu.