Cizrnová polévka s fenyklem, pomerančem a klobásou
Ingredience
4 porce:
1 cibule
1 fenykl
200 ml pomerančového džusu
1 pomeranč
400 g cizrny v plechovce
1lžička fenyklových semínek
200 ml mléka
pár kapek vinného octa
1 XXL Schneider papriková klobása
50 g másla
sůl, pepř
Postup:
Na polovině másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli a semínka. Fenykl nakrájíme podélně natenko a zbytek nasekáme nahrubo. Přidáme do základu, osolíme a natenko nakrájený fenykl vložíme do studené vody, schováme si ho na později. Do hrnce přidáme cizrnu i s nálevem, mléko a provaříme zhruba 10 minut. Přidáme kůru z pomeranče a šťávu. Přivedeme k varu a vše osolíme, přidáme zbytek másla a dochutíme octem. Vše rozmixujeme dohladka.
Klobásku Schneider nakrájíme najemno a opečeme dozlatova. Osušíme na papíře, a nakonec přidáme do talíře. Ozdobíme kůrou z pomeranče, syrovým fenyklem.