Alsaský tarte Flambée se salámem Goliath
Ingredience
200 g salámu Goliath Selection
200 ml crème fraîche (zakysaná smetana s vysokým obsahem tuku)
100 g plnotučného tvarohu
3 ks cibule
sůl, pepř
Těsto na chléb:
400 g hladké mouky
200 ml vlažné vody
8g sušeného droždí
špetka soli
Postup:
Nejprve si připravíme kvásek tak, že droždí rozmícháme se dvěma lžícemi vlažné vody a necháme asi 15 minut odpočinout na teplém místě. Do kvásku přisypeme prosátou mouku, zbytek vody a připravíme hladké těsto, které necháme 45 minut vykynout.
Těsto rozdělíme na tři až čtyři díly a vyválíme obdélníkové tvary, které potřeme směsí crème fraîche a tvarohu, posypeme cibulí a salámem Goliath Selection nakrájenými na proužky.
Pečeme v předehřáté troubě 10 - 12 minut při teplotě 250 °C.