Zapečené salámové toasty
Ingredience
1 balení toastového chleba
2 balení Schneider turistického salámu 100g
2 žampiony
100 g zelených oliv bez pecek
3 velká rajčata
strouhaná mozzarella
sůl a pepř
oregano, bazalka na ozdobení
Postup:
Předehřejeme si troubu na 200 °C.
Plech si vyložíme pečícím papírem. Budeme pracovat na něm, abychom měli toasty připravené rovnou k zapečení.
Začneme na toast postupně pokládat jednotlivé ingredience.
Nakrájíme si rajčata, žampiony a olivy na tenké plátky. Nejprve toast poklademe plátky rajčat, následně žampiony a salámovými kolečky vcelku nebo je můžeme natrhat na menší kousky.
Přidáme hrstku oliv a na závěr posypeme toasty strouhanou mozzarelou. Kdo má rád více kořeněná jídla, může navrh ještě dosolit/opepřit a poprášit sušeným oregánem.
Takto připravené toasty dáme do trouby zapéct na cca 10 - 15 minut, dokud nebudou kraje toastů zlatavé a sýr krásně zapečený.
Pro servírování můžeme ozdobit čerstvými listky bazalky.