Polpettine in salsa pomodoro
Ingredience
polpettine
400 g mleté vepřové a hovězí maso
½ cibule
1 stroužek česneku
50 g loupané pistácie
50 g strouhaný parmazán
1 vejce
50 ml bílé víno
2 pol.lžíce strouhanka
Sůl
Pepř
omáčka
1 kg loupaná nakládaná rajčata
1ks velká cibule
100ml bílé víno
Olivový olej
Sůl
Pepř
Další recepty Davida Vavrocha
Postup:
V kastrolu na olivovém oleji lehce orestujeme cibulku, podlijeme bílým vínem a necháme vyvařit. Přidáme nahrubo pokrájená rajčata včetně šťávy, osolíme, opepříme a po 20 minutách mírného varu odstavíme. Mleté maso důkladně propracujeme s cibulkou a česnekem, obojí na jemno nasekané, na hrubo nasekanými pistáciemi, parmazánem, strouhankou, vajíčkem a vínem, osolíme a opepříme. Sběračkou nebo velkou lžící si odměříme množství a vytvarujeme kuličky o velikosti golfového míčku. Kuličky zprudka a krátce opečeme v troubě při 180°C cca 15 minut a poté je dovaříme dalších 15 minut v připravené rajčatové omáčce. Kuličky servírujeme v hlubokých talířích přelité omáčkou s čerstvým bílým chlebem.