Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Polpettine in salsa pomodoro

Ingredience

polpettine
400 g mleté vepřové a hovězí maso
½ cibule
1 stroužek česneku
50 g loupané pistácie
50 g strouhaný parmazán
1 vejce
50 ml bílé víno
2 pol.lžíce strouhanka
Sůl 
Pepř
 
omáčka
1 kg loupaná nakládaná rajčata
1ks velká cibule
100ml bílé víno
Olivový olej
Sůl 
Pepř

Postup:

V kastrolu na olivovém oleji lehce orestujeme cibulku, podlijeme bílým vínem a necháme vyvařit. Přidáme nahrubo pokrájená rajčata včetně šťávy, osolíme, opepříme a po 20 minutách mírného varu odstavíme. Mleté maso důkladně propracujeme s cibulkou a česnekem, obojí na jemno nasekané, na hrubo nasekanými pistáciemi, parmazánem, strouhankou, vajíčkem a vínem, osolíme a opepříme. Sběračkou nebo velkou lžící si odměříme množství a vytvarujeme kuličky o velikosti golfového míčku. Kuličky zprudka a krátce opečeme v troubě při 180°C cca 15 minut a poté je dovaříme dalších 15 minut v připravené rajčatové omáčce. Kuličky servírujeme v hlubokých talířích přelité omáčkou s čerstvým bílým chlebem.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!