Kanapka s Francouzskou paštikou a čatní
Ingredience
bageta (bílá nebo se semínky)
Francouzská paštika
čerstvá řeřicha ve vaničce
jablečné čatní: 500 ml sklenice
750 g jablek, oloupaných a nakrájených
375 g třtinového cukru
200 g rozinek
330 ml jablečného octa
1 cibule
1 lžička hořčičných semínek
1 lžička mletého zázvoru
půl lžičky soli
Postup:
- Nakrájená jablka nasypejte do hrnce a přidejte všechny ostatní ingredience na čatní.
- Dobře promíchejte a přiveďte k varu. Následně duste asi 30 až 40 minut na středním plameni, bez pokličky. Čas od času promíchejte, ať se vám nic nepřipálí.
- Až bude omáčka hustá, lehce lepkavá, ale stále s kousky ovoce, sundejte hrnec z plotny. Po zchladnutí rozdělte do nádoby.
- Nakrájená kolečka bagety lehce opečte na grilovací pánvi. Poté je namažte francouzskou paštikou, přidejte trochu připraveného čatní a ozdobte řeřichou.