BLT sandwich s majonézou a zeleným pepřem
Ingredience
100 g Anglická slanina výběrová
2 plátky bílý toustový chléb
2 pol. lžíce kvalitní majonéza
Ledový salát
Rajče
Malá kostka povoleného másla
1/2 čaj. lžičky zelený pepř
2 párátka/napichovátka
Postup:
Půl lžičky zeleného pepře nasekáme ostrým nožem a smícháme s dvěma lžícemi majonézy, kterou dáme do chladu. Salát a rajče omyjeme, osušíme a nakrájíme. Na suché teflonové grilovací pánvi opečeme do křupava výběrovou slaninu. Z pánve slijeme vypečený tuk stranou a vytřeme papírovou utěrkou do sucha. Toustový chléb, lehce namazaný máslem, opékáme na stejné pánvi z každé strany do zlatova. Jeden plátek opečeného chleba potřeme pepřovou majonézou a postupně vrsvíme salát, rajče, slanina. Druhý kus chleba potřeme zbytkem pepřové majonézy a přiklopíme sandwich. Do dvou protilehých rohů sandwiche zapíchneme párátka a ty nám zajistí, aby se sandwich při krájení na dvě půlky nerozjel. Sandwich můžeme doplnit přílohou typu pečených brambor nebo domácích hranolek.