Zelený quiche
Ingredience
Čas: 60 minut
270 g hladké pšeničné mouky
170 g másla pokojové teploty
1 ČL soli
4 PL studené vody
4 vajíčka
50 g parmezánu
100 g smetany ke šlehání
Sůl, pepř
100 g Schneider Moravského uzeného masa
1 malá brokolice
Hrst chřestu
hrst špenátu
Postup:
Mouku si smícháme se solí, přidáme máslo nakrájené na kostky a vodu. Vypracujeme těsto, které natlačíme do dortové formy a necháme v mrazáku odležet cca 10 minut. Těsto popícháme vidličkou, přikryjeme navrchu papírem na pečení a vsypeme do formy luštěninu, anebo těsto jinak zatížíme, aby se při pečení nezvedlo.
Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 15 minut, luštěniny a papír odstraníme a pečeme při teplotě 180 stupňů 10 minut.
V misce si smícháme vajíčka, sýr a smetanu, osolíme a okořeníme. Do předpečeného korpusu vložíme brokolici nakrájenou nadrobno, špenát, nakrájený chřest a nakrájené moravské maso. Zalejeme vajíčkovou směsí a pečeme cca 45 minut.